Welkom op Onze Sitio!

In de heuvels van Minas Gerais, Brazilië, ligt onze ‘sitio’, letterlijk onder de palmbomen: De ideale plek voor een druk mens dat even goed wil onthaasten, voor een kunstenaar die zich wil laten inspireren door de tropische natuur, en voor de journalist die eindelijk in alle rust dat mooie boek wil schrijven … Ook andere Brazilië-reizigers zijn natuurlijk van harte welkom.

De sitio is te huur voor korte en langere perioden

Op het terrein bevinden zich:

een huis met woonkamer, drie slaapkamers, twee douches, een keuken en een veranda
(uiteraard met hangmatten)

een tweede huisje met twee slaapkamers

een zwembad

een sauna

een voetbalveld (’t is Brazilië, immers ...)

een ‘cozinha caipira’; een openluchtkeuken waar je kunt koken op houtvuur

veel tropische bomen, onder andere mango, jaboticaba, banaan, avocado, goiaba en sinaasappel







Locatie:
De sitio ligt in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. De directe omgeving is heuvelachtig en erg mooi. Op 25 kilometer van de sitio ligt een van de bekendste historische steden van Brazilië, Ouro Preto (http://www.ouropreto.org.br/). Dichterbij, op ca. 3 kilometer, ligt het prachtige koloniale dorpje Glaura (http://www.glaura.com/).

Speciaal voor kunstenaars:
Wij bieden speciale mogelijkheden voor kunstenaars die zich door de mooie omgeving willen laten inspireren. Niet alleen de natuur is een bijzondere inspiratiebron, ook de stad Ouro Preto is een centrum van kunst en cultuur. In de stad hebben wij een groot netwerk in de kunstwereld. We kunnen bemiddelen in het vinden van atelierruimte, het leggen van contacten met lokale kunstenaars en het vinden van expositiemogelijkheden.

Wilt u uw verblijf in Ouro Preto combineren met een kennismaking met wereldstad Sao Paulo? Ook daar hebben wij veel contacten en kunnen wij voor u atelierruimte en ontmoetingen met lokale kunstenaars regelen.

Wilt u meer informatie?
U kunt ons bellen op 020 - 600 48 97 en 06 - 2480 2041, of mailen naar peter@runhaarmedia.nl. Wij vertellen u graag meer over de sitio en de omgeving.

Wie zijn wij?
Wij zijn Lego Lima en Peter Runhaar. Lego is professioneel beeldend kunstenaar (http://www.legolima.com). Ze groeide op in Ouro Preto en woont sinds 1992 in Nederland. Lego exposeert regelmatig in Brazilië en in Nederland. Peter is eigenaar van een bureau voor redactiemanagement (http://www.runhaarmedia.nl) en initiatiefnemer van Wereldschrijvers (http://www.wereldschrijvers.nl/). Ook publiceerde hij veel over Brazilië.